Project Description

A tréning röviden

Három napos workshopunk inspiráló és gondolatébresztő kalandozás a klíma- és szociálpszichológia területére. Bemutatunk városi környezetvédelmi kísérleteket, nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat és a viselkedésváltoztatás lehetséges módjait. A workshop során Renée Lertzman klímapszichológus “Ráhatás kvadráns” modelljét járjuk körbe ezzel adva átfogó “szerszámkészletet” a résztvevők kezébe, akik szituációtól függően tudnak majd belőle válogatni. A workshop első két napja után az elméletet a gyakorlatba ültetjük és a harmadik napon a résztvevőkkel közösen beszéljük meg és gondoljuk tovább az eredményeket.

Innováció

Hogyan tervezzünk egy jobban működő világot?

Milyen technológiai és üzleti válaszokat adunk a klímaváltozás okozta kihívásokra? Lehet az dizájn thinking, rendszergondolkodás, kihívás, startupok, réspiacok menedzsmentje: ha ezeket a szavakat halljuk, az innovációs kvadránsban vagyunk.

Viselkedésváltoztatás

Hogyan vegyük rá A-t, hogy Y-t csináljon?

Megvizsgáljuk az emberi motivációt és gondolkodási folyamatokat, és különféle módokon próbálunk hatni ezekre. Ide tartoznak a különféle jutalmazások illetve büntetések, a gamifikációtól kezdve egészen a törvényi szankciókig. 

Üzenetek

A klímaváltozást is lehet marketingelni

Hogyan lehet az emberek attitűdjeire, értékeire és klímaváltozással kapcsolatos meggyőződéseire hatni? Moralitás, etika, társadalmi normák, kommunikáció, marketing és keretezés vannak ebben a kvadránsban a fókuszban.

Személyes tapasztalás

Hogyan érzed magad a klímaváltozástól?

Itt érzésekkel, védekező és megküzdési mechanizmusokkal, társadalmi normákkal, szorongással, gyásszal, empátiával és konfliktusokkal dolgozunk. Cél a célcsoport bevonása értő meghallgatáson és megértésen keresztül.