Project Description

A tréning röviden

A klasszikus, egyirányú tájékoztatáson alapuló kommunikációs modell nem alkalmas a modern és összetett önkormányzati (pl. klíma és környezetvédelmi) ügyek megfelelő kezelésére, amelyeknél a puszta információátadás mellett kétirányú kommunikációra, hálózatépítésre, viselkedésváltoztatásra és a lakosság hatékony bevonására és aktivizálására van szükség ahhoz, hogy érdemi változás történjen és az önkormányzat hozni tudja a tőle elvárt teljesítménymutatókat.

Elmélet

Gyakorlat

Tréningünk ez utóbbi szemlélet eszköztárát mutatja be oly módon, hogy a résztvevők nem pusztán egy elméleti kommunikációs áttekintéssel lesznek gazdagabbak, amit a további munkájuk során is hasznosíthatnak, de a háromnapos workshop végére kipróbált, letesztelt, saját projektjeikre, városukra szabott kommunikációs tervvel lesznek gazdagabbak.

A tréning felépítése

1. NAP

A modern kommunikáció elméleti alapjai

2. NAP

Csoportos kommunikációs projekttervezés

3. NAP

A tényleges megvalósítás finomhangolása

Elsajátítható készségek

3 napos workshop-jellegű tréningünk a legfontosabb kommunikációs tudnivalók elsajátítására és közös gondolkodásra épít. A kommunikáció öt fő területét vesszük át elméleti háttér és jó gyakorlatok bemutatásával: miért, kinek, mit, hol és hogyan kommunikáljunk, hogy a kívánt hatást érjük el? Az első két napot egyben tartjuk, a második nap végére a résztvevők kommunikációs tervekkel térnek haza, majd egyeztetéstől függően négy-nyolc hét után következik a harmadik nap, amelyen a tervek megvalósítását, sikereket és esetleges kudarcokat vesszük végig és a tanulságokat levonva tervezzük meg a kommunikációs naptárakat a következő időszakra.

Stratégiai gondolkodás 92%
Célközönségek feltérképezése 94%
Kommunikációs csatornák ismerete 96%
Kommunikációs technikák 91%
Kapcsolatépítés és jó hangulat 100%

Hatékonyabb szakembergárda

A tréning hozadéka végső soron nem csak az, hogy a résztvevők az éppen aktuális kommunikációs feladatukra megoldást találjanak, hanem az, hogy a “megoldóképlet” elsajátításával a jövőbeli projektjeiket is hatékonyabban tudják levezényelni, hála az itt megtanult kommunikációs technikáknak. A legtöbb rendszer (legyen az parkolás, zöldterület stratégia, méhbarát növényzet, stb.) olyan, mint egy elefánt. Lassan mozdul, de ha egyszer elindul, nagyon nehéz megállítani. A megfelelő kommunikáció nem csak elindítani segít az elefántot, de irányítani is.

Eredményesebb kommunikáció

Egy önkormányzat sokszor találkozik érdektelenséggel. A kommunikáció sokféleképpen tehető hatékonyabbá. Néha a célcsoport szegmentálása hoz eredményt, máskor a megfelelő csatorna, és megint máskor a megfelelő pszichológiai háttértudással megkomponált üzenet, és van, amikor a megfelelő kulcsszereplők bevonása hoz csak eredményt. A tréning során a résztvevők megtanulnak lavírozni a kommunikációs csapdák között, így a rájuk bízott projektek is sikeresebbek lesznek.